You are here

Najbolji master radovi u 2018.

26.12.2018 - 09:30
Galerija

Drage kolege,

Tradicionalno, već 17. put (od 2002. godine), Institut RT-RK nagrađuje najbolje (diplomske) master radove urađene i odbranjene pod mentorstvom Instituta u kalendarskoj godini. Od postojanja regionalnih centara Instituta RT-RK u Beogradu, Osijeku i Banja Luci,  osim najboljih master radova studenata RT-RK odseka FTN, u konkurenciju ulaze i najbolji radovi studenata: Matematičkog fakulteta u Beogradu (MATF), Elektrotehničkog fakulteta Beograd (ETF Beograd), Elektrotehničkog fakulteta Banja Luka (ETF Banja Luka) i Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) Osijek, urađeni u RT-RK laboratorijama i pod mentorstvom Instituta RT-RK. Kao što je odranije poznato, Institut sa ovim fakultetima ostvaruje uspešnu saradnju na lokalnom nivou.

U ovogodišnjoj jakoj konkurenciji u užem izboru našlo se 11 diplomaca od kojih su 3 sa beogradskih fakulteta, 2 sa osiječkog.

Odlukom Naučno-nastavnog veća Instituta RT-RK najboljim diplomskim radom u 2018. godini proglašen je rad pod nazivom Jedno rešenje algoritma za upravljanje umreženim autonomnim vozilom kandidata Marka Gostovića (FTN).

Drugo mesto pripalo je Ognjenu Đekiću (FTN) sa radom pod nazivom Softverska magistrala za međuprocesorsku vezu u sistemima za autonomnu vožnju.

Treću nagradu dele Stefan Marković (ETF Beograd) sa radom pod nazivom Simulacija i emulacija novog instrukcijskog skupa nanoMIPS i Igor Stefanović (FTN) sa radom pod nazivom Protokol za komunikaciju IP uređaja sa centralnim kontrolerom pametne kuće.

Nagrađenim i svim ostalim kolegama koji su diplomirali u ovoj odlazećoj 2018. godini želimo srećne praznike i uspešnu Novu godinu!