You are here

Osnovne informacije

MSc Nebojša Košutić
Telefon: 
4801 240
Email: 
nebojsa.kosutic@rt-rk.com
LinkedIn ORCID profil

Biografija

Nebojša Košutić je rođen 25. aprila 1986. godine u Novom Sadu. Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu upisao je 2005. godine, nakon završene Elektrotehničke škole "Mihajlo Pupin" u Novom Sadu. Osnovne akademske studije završio je 2011. godine na Katedri za računarsku tehniku i računarske komunikacije, odbranivši BSc diplomski rad na temu "Realizacija biblioteke za prepoznavanje korisničkih gestova korišćenjem akcelerometra".

Neposredno nakon završenih osnovnih akademskih studija uključen je u nastavni proces kao saradnik u nastavi na predmetima Programska podrška u televiziji i obradi slike 1 i Projektovanje namenskih računarskih struktura 1. Tokom master studija uzeo je aktivno učešće na nekoliko naučno-istraživačkih i komercijalnih projekata iz oblasti računarskih sistema poput: softvera za sisteme za implementaciju video igara na uređajima potrošačke elektronike, digitalne televizije i Androida.

Zvanje diplomiranog master inženjera elektrotehnike i računarstva stekao je 2014. godine odbranom master diplomskog rada na temu "Jedno rešenje integracije i prikaza servisa digitalne televizije na prijemnicima televizijskog signala zasnovanim na Android platformi", na Katedri za računarsku tehniku i računarske komunikacije Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Nebojšin domen interesovanja su namenski računarski sistemi, digitalna televizija i operativni sistemi. Poslednje dve godine radi kao inženjer na komercijalnom Android baziranom set-top boks rešenju.

 

Predmeti u kojima učestvuje
Konsultacije
Pon Uto Sre Čet Pet
po dogovoru